Senaste inläggen

Av Eva - 21 maj 2012 16:57

Idag när jag kom hem från jobbet hade Nathalie lagt ett spår åt mig och Bella. Åt sig och Mammut också givetvis.

Bellas spår gick genom ris och snår, ut på asfalt, in i finskog och ut på asfalt igen. Efter första asfaltsövergången blev Bella tveksam, slutade spåra och såg olycklig ut, hon var tvungen att gå av spåret en bit och sätta sig för att kissa. När hon väl kissat så var det full fart i spåret igen. Duktiga hunden:) Det är tur att jag lärt mig att behärska mig lite för annars skulle det vara lätt i dom här lägena att jag försökt få henne att ta spåret igen och puschat henne och då har jag nog snart en tik som skenspårar. Men jag var duktig! (får man säga så om sig själv??)

Mammut hade bråttom idag men trots det så tog han alla pinnarna. Sen tog han en vända i Bellas spår också bara för att kontrollera att hon inte glömt något i skogen  

ANNONS
Av Eva - 20 maj 2012 20:07

Ikväll har vi tränat lite "bebisrapport" med först Bella och sen Ruben.

Bellas sträcka var ca 200m. Tjohoo vad det gick. Hon fick sitta uppbunden 5 min mellan skicken och 4 skick. Kanon kul!

Rubens sträcka var ca 150m. Det dundrar i backen när han kommer fullt ös, helt vansinnig;) åt båda hållen.  

När vi åkte hem så var det en så vacker regnbåge Synd att det inte syns så bra på kortet:)

 

ANNONS
Av Eva - 19 maj 2012 20:24

I går åkte vi till Norrtälje med husvagnen och tre av hundarna.

Lia skulle tävla i spåret på DM. Det gick sisådär de slutade 5:a av 18 så illa var det inte. De gjorde en jättefin lydnad och ett bra uppletande men fick bara in 2 föremål, ett vägrade hon helt enkelt att plocka upp?? Endast en av hundarna tog detta föremål? Resten kände inte ens lukten av det och ett som låg vid foten av ett träd alldeles vid baslinjen var det ingen som tog. Kan bero på att vinden låg på från baslinjen och ut i rutan så det föremålet hamnade i "vindskugga"?

Behållningen förutom att få träffa sina goa kamrater igen var Ruben. Han skötte sig så bra båda dagarna. Inte ett moff förutom på en mycket farlig stenängel som tänkte äta upp honom ;))

Han blev klappad av både stora och små, bjöd t o m på en puss här och där. Underbara jycken;) Så glad man blir för små framsteg.

     


Fick också träffa underbara goa Hummelns Caisa nu 13 år, med Matte Malin och lillmatte söta Emma. 

   

   


Av Eva - 14 maj 2012 17:13

Tjohoo Nu är också Elvis   röntgad med hd A och ed UA Grattis till Emma och Petri och till oss !!

Hurra hurra hurra hela kullen hd A och ed UA Tack för det!


På våren ska man cyklaAv Eva - 5 maj 2012 20:11

I går drog vi till Västerås. Lia skulle tävla elit spåret där idag.

Så härligt att leva husvagnsliv igen. Ruben skötte sig klart över förväntan i sin husvagnspremiär. Helt ok att få vara så nära hela tiden! Han skötte sig jätte bra bland allt folket också. När Annika kom i sin rullstol gormade han lite först men det gick över fort när han fick lite frolic.

När våra tävlare försvann ut i spårskogen så låg Bella och jag kvar i vagnen någon timme till. Sen gick vi en promenad tränade lite på appellplanen och sen in i vagnen för en bra bok och en kopp kaffe. Underbart, inga måsten bara vara, så underbart för huvudet.

Lia kom tvåa med bra lydnad, en "missad" pinne (som låg kvar i magväskan efter redovisningen;) och så bakspår, 3 föremål på uppletandet ingen fick 4.


Av Eva - 2 maj 2012 17:01

Nicole ligger och solar Då passar bröderna bus (Mammut och Ruben) på att stjäla hennes tofflor:)

 
Av Eva - 29 april 2012 14:34

Idag har Bella, Dunder och Blixtra fått springa lite rapport. Bella var lite tveksam på båda sina skick där hon skulle springa först, inte mycket men ändå? På sista skicket så tittade hon bakåt mot bilen där Ruben satt innan jag skulle skicka henne då var hon lite tveksam ut men när hon väl bestämde sig så höll hon bra fart till husse.

Blixtra och Dunder sprnag så fint båda två bara lite kvitter på framföringarna annars super duper.


Ruben fick testa på att springa lite rapport idag också när de andra hundarna tränat färdigt.

Så duktig han fick springa 6 skick och blev bättre och bättre för varje skick Det här var ju riktigt gott och kul tycktes han tänka:)

     Av Eva - 28 april 2012 19:06

Skogsspår ca 400m 6 -8 pinnar och leksak på slutet. Ca en timmes liggtid fick samtliga våra hundar idag. Dvs våra fyra + Mammut och Dunder. Alla 6 hundarna skötte sina spår mycket bra. Bella flöt iväg lite långt från spåret kan bero på den kraftiga motvinden men tog om och kom rätt till slut. Sickan är en sann fröjd att spåra med upptaget i full fart och sen iväg åt rätt håll Vi fick med oss alla pinnar hem men fick peppa honom lite vid den första skogspinnen för den markerade han men tänkte strunta i att ta upp. Men sen så var dom ok också. DUktiga duktiga killen.  

Här kommer en nöjd matte tillbaks från skogen 

Lia spårade också mycket bra idag tog alla pinnarna och påsläppet var riktigt snyggt.

Kul med hundträning i fina vädret

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se