Senaste inläggen

Av Eva - 6 januari 2013 13:25

Igår gick hela dagen i hundens tecken:) Så kul! Först start på nya tävlingsvalpkursen, jättekul med duktiga förare och hundar. Sen var det träning med bästa träningkamraterna på loftet. Kul! Sista men inte minst kvällsrunda med Tomas och alla jyckarna. Ett hundliv är gott  


I morgon börjar ett nytt kapitel i mitt liv. Jag ska åka till Vendel och hälsa på mina nya arbetskamrater och nya barn, lite pirrigt är det allt. Jag kommer att arbeta 25% i barngrupp i Vendel och sen arbeta med E&T Hundägarutbildning resten ca 60% Hur kul ska inte det bli!  

ANNONS
Av Eva - 1 januari 2013 23:19

Läste någonstans att ett nytt år var som en oskriven bok.

Nu får vi skriva den, 2013. Förhoppningsvis blir den spännande, intressant och med nya utmaningar i lagom proportioner.   

"mycket ljus och mycket värme.
Tro och hopp det får du med dig.
Många
tårar, tunga stunder
är jag rädd för att det blir"

Åge Alexandersen

ANNONS
Av Eva - 26 december 2012 18:58

4 duktiga hundar, med lika duktiga förare, tränade rapport, grillade korv och avslutade med varmt kaffe hos oss.

Alla hundarna skötte sig jätte bra det skilde som mest 20 s mellan hundarna och det får man säga är utmärkt med tanke på att kanonen Dunder var med  (Förutom sista då min Bella fick för sig att hon skulle titta ??? en stund innan hon bestämde sig för att husse verkligen var husse och dessutom innan det sprungit vilse på hemmaplan??)

Jag fick också tillfälle att träna på framföringarna genom "folksamling". Tack alla för en bra träning och kul disskusioner:)

Av Eva - 23 december 2012 16:22

Av Eva - 22 december 2012 20:23

Idag tog Nicole och jag en härlig promenad med tre av hundarna.

       

Underbart väder, huset nystädat, granen klädd, bara lite övrigt  pynt kvar sen är det Jul 

 


Av Eva - 16 december 2012 13:02

Idag var sista gången på brukslydnadskursen. Ett extra insatt tillfälle. Så duktiga hundar och förare Kul!

Men nu är det slut för i år. Nästa år startar vi igen och då går det för fullt från den 5/1 2013. Så kul att så många vill kursa och köpa träningskort av oss. Ska bli riktigt roligt att satsa lite mera på EThund och spännande naturligtvis .....

Men får jag ha så duktiga ambitiösa frågvisa och goa kursdeltagare som jag haft de gångna åren så kan det inte bli annat än roligt:)


Frippan har kommit in i lite av en spökålder, inte märks det mycket men lite mer reaktioner på saker och ting blir det nu.

Bella väntar på löpet som ska komma vilken dag som helst. Sickan och Lia ja dom vilar sig i form med snöpulsning och tokroliga jaga lekar (deltar alla 4 + Mammut i)

Bella har under vintern lärt sig apportera både tungapport och metallapport allt tack vare rätt godis dvs Pedrige Kyckling burkmat  Från att inte velat titta åt dessa apporter till att göra hela apporteringar på ett träningstillfälle det är framsteg det ;)

Bästaste bästa Briljante Bella. Men nu går vi in i en viloperiod igen. För att vara startklara för elitsklass i april hoppas jag.
Av Eva - 14 november 2012 07:46

Älskade lilla Frippan Cooling   fick i går följa med till stora staden för lite miljöträning.

Hur cool som helst strosar hon runt med sin virriga matte och konstaterar att - Vad skulle vi göra här? Kissa? Ok.

Det enda lilla gumman reagerade på var några kor och en kalv (statyer vid någon korvmoj) som fanns i stora staden - där ska dom inte vara enligt Frippan och helt rätt i o f sig.... Men vi gick fram och nosade på dom och sen fanns dom inte heller mer.

Hon impar på mig den lilla lantisen....

Av Eva - 11 november 2012 18:45

Så otroligt roligt: Min Briljante Bella är numera elitrapporthund!

Vi åkte till hemmatävlingen med inställningen att det ska bli jättekul med rapporten men uppletande och lydnaden är inte klar än, så någon uppflyttning räknar vi inte med.

Men oj vad hon kan min lilla stora tervetott  

Upplägget för dagens tävling passade oss som hand i handske, först plats, sen lydnad, följt av uppletande och sist rapporten.

Vi gör en riktigt skaplig lydnad. Det enda jag är missnöjd med är vårt fria följ hon går jätte bra och så helt plötsligt så hamnar hon ur pos bakåt eller i sidled och jag förstår inte vad som händer riktigt. Att jag tappar kontakten i heltom har jag insett och fick tipset av Jill att göra vänstervänster helt om och det ska vi testa om vi kan få in snyggt. Lydnadsbetygen som följer 8 fritt flölj, 9,25 inkallning med ställande, framåtsändande 6,5 hon går fram och hälsar på Lisa i gruppen men fortsätter utan att jag behöver lägga på ett dk. Kryp 8 dk, skallet 0:ade vi som väntat, tungapport 8,5 slarv avslut, hopp 10 och plats 10.

Uppletandet överrskade hon stort, glatt och frimodigt sticker hon i väg på rakaskick i gallopp 3 skick tre föremål men hon slarvar med avlämnandena så det måste vi också träna betyg 8,25

Så var det dags att gå till skogen för lite rapportande.

Det går för Bellas del bra, ett litet stopp på tredje skicket men hon fixade det själv och Tomas behövde inte lägga på något extra kommando. Hon sackar lite på framföringen för Tomas och han får sätta på ett sitt kommando för att hon ska sätta sig drog ner betyget till 9,5.

Så summa sumarum Muletunets Briljante Bella tävlar numera i elitklass rapoort:))))

 


Igår fick lilla Frippan och Lia spåra lite. Lia var klockren i sitt spår. Frippan spårade jättebra men missar spårpinnar, andra apporter går bra men spårpinnar är inte apporter än, så det lär vi lägga lite krut på i träningen.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se