Senaste inläggen

ANNONS
Av Eva - 25 april 2013 13:43

Igår masade jag mig ut med Bella och lade ett kort spår på ca 200m med 5 apporter och upptag och hon gjorde det lysande både apporterna och upptaget.

Men jag orkar inte gå mer än 10 m så flåsar jag som en ... och hjärtat bankar så jag tror det ska komma upp i halsen. Sen körde vi några skall och apporterna både metall och tung och det gick också bra, nja inte skallet men bättre än förut i alla fall.

Idag tog jag tag i saken och fick tid hos doktorn.  Doktorn lade huvudet på sned och tittade mig i munnen.Du är förkyld, ev lite halsfluss och lite örononflamation men inte tillräckligt för att behandla (dom kan läkarna allt genom att titta mig i munnen ;).  Misstänker att jag hade väldigt dålig andedräkt för jag fick munskölj med smärtstillande effekt;) Jag får inte svälja det så hur jag ska få ner verkan av denna munskölj i halsen det vete f-n.

Så det var bara att gå hem igen med svansen mellan benen och inte svälja eller röra sig för då känns det bara bra.

Men nu är jag less jag har varit förkyld mm i över en månad inte kul längre....

Färdig gnällt för den här gången.


ANNONS
Av Eva - 6 april 2013 21:21

 

Nejdå inte på vårt loft (inte vad jag vet i alla fall    utan i minsta lilla mallefrökens alldeles egna lilla "loft". Inte så farligt men helt plörsligt, så gick det inte att vara med husse, när han har en borrmaskin i handen. Tyst sådan.....? Man vet aldrig när borrmaskiner anfaller... eller ?

 

Misstänker att det är löp på g hon är ju över 10 månader nu vår lilla dam så visst kan det vara dax.

Bella har fått sina låtsasvalpar, oj så jobbigt det är.... sova, kanske äta lite lite, sova, ut på promenad och så sova igen......

Själv är jag febrig och förkyld så in i vassen....blääääää..... Hela huvudet är fullt av .... så till den grad så det läcker i ögonen .... Nog med äckel.

Nu tänker jag bli frisk, fast kanske inte i morgon, det ska snöblaska då  , men kanske på tisdag. Ja då måste jag vara frisk kan inte flytta fram fler kurstillällen nu...

Tankens kraft ska hjälpa mig nu.   Pigg och glad, pigg och glad. Så skönt att det bara är en förkylning för den går ju faktiskt över förr eller senare och då kan ju, tankens kraft hjälpa!

Av Eva - 2 april 2013 11:10

-10 på natten och 0:an på dagen Men undrar hur varmt det är i solen?

Hur som haver så har solen värmt gott hela långa påskhelgen.

Vi har tränat hund och så har vi tränat hund lite till men det är ju det som är kul så .......

Frippan har blivit ordentligt tränad både i spår sök rapport och lydnad. Kul och mera säger denna lilla balanserade dam med stor arbetskapaicitet   

   

Lia har brutit en tå på höger baktass   Inte kul! Stackars lilla 8:åring. Att vara LIa och måste gå i koppel är ren tortyr enligt henne när man hur lätt som helst kan skutta iväg på tre ben......

   

Sickan har mest gått promenader och lekt med sina leksaker och alla dessa underbara pinnar som måste försvarasmot hans harem   

Bella har fått årets första spår x 2. Jättekul tycker hon och vilket spårupptag hon gjorde igår, jag blev alldelse lyrisk:) DUktiga duktiga Bella. Dessutom spårade hon så noggrannt och hade alla pinnar med sig hem denna gång.

Uppletande har hon blivit duktig på också. Känns säkert när man skickar ut henne i rutan. Men högmod går ju före fall så ;(  ..............

Lydnaden i går var inte så rolig, oj oj oj där har vi mycket kvar att lära innan starten i elit, hennes skendräktighet lös igenom big time igår.

Jag fick hjälp med kommendering av Jill och Tomas, på för Bella och mig nytt ställe och hon var så tittig och avvakatande. Gjorde snygga stegförflyttningar dock, bara två steg bakåt som blir för långt bak.  Ja jag vet att man inte ska ha tik om man inte står ut med skendräktighet men lite besviken blir man allt.... Men nu är det bara ca 1 v kvar så ska jag ha min riktiga Bella tillbaks igen. Kul att hon håller i på specialen i allafall:)
Av Eva - 3 mars 2013 09:16

-2 grader och sol, visserligen blåser det men...

Kaffe och Vasaloppsstart, sen ut med hundarna för att kolla sökbanan till fm sökkurs. Upp på loftet och träna lite kryp och platsliggning med Bella och Sickan och så iväg på kurs Från stress till fokus. Känns som en bra söndag det har:)

Och stort jätte grattis till   Hummelns Caisa   som idag blir 13  år!!!Av Eva - 3 februari 2013 14:50

Igår började jag dagen med en underbar morgonpromenad, på åkrarna bakom vårt hus där skaren bär och solen var på väg upp. Hundarna busade omkring mig -10c och helt underbart. Det är sådana stunder man är så glad att få finnas till:)  


Sen var det dax för tävlingsvalpkursen uppe på loftet, alltid lika kul med dessa duktiga små valpar och förarna.
Sen in för lite lunch och så ut igen för lite sökträning med bästa träningskompisarna.
Jag tränade med Frippan och hon var så duktig. Hon fick köra "klickersök" lite lite avvaktande på Petri men inte värre än att hon i fullfart sprang till honom och käkade godis.

Det var 5 hundar som tränades och alla var jätteduktiga. Tur för oss att skaren bar så vi slapp att plumsa omkring i djupsnö;)

 

I morse gick jag återigen en morgonpromenad ute på åkrarna och det var precis lika ljuvligtsom i går morse.
När jag kom in, var det dax att förbereda dagens sökkurs. Den bestod av mest teori och så fick Sickan visa lite hur sök kan gå till. Söka, det kan han min kille  

Efter kursen tog Natta och jag våra hundar Mammut, Bella och SIckan, och gjorde en uppletande ruta åt dom. 8 föremål, allt från små tummetottar till stor ryktborste, letades upp och togs in av våra glada hundar. Ingen av dom visade minsta trötthet efter sina 8 föremål utan ville gärna springa och hämta ännu fler. Goaste goa :)


Av Eva - 18 januari 2013 21:10

   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se