Senaste inläggen

Av Eva - 2 november 2011 08:37

 
ANNONS
Av Eva - 24 oktober 2011 18:29

Idag har Natta och jag spårat med våra hundar. Jag lade varsitt spår åt Mammut och Bella. Mammut fick ca 500m med 3 skogspinnar och två matpåsar. Han spårar så bra lille Mammut och inte blir han trött heller. DUktig kille.

     

Bellas spår var också ca 500m också hon fick skogspinnar på spåret och två godisburkar. Hade lagt spårstarten så att hon skulle få spåret i motvind. Och det fick hon klockrent ut ca 20 m nosar av och bestämmer håll allt på 20 s sen bar det iväg ut i skogen. Hon spårade så bra och var så noga med pinnarna. De sista 50 metrarna blev hon trött och då frågar hon mig lite. Måste gå spår där jag inte kan hjälpa henne nu så att hon inte blir van med att jag kan hjälpa till.

Duktiga flicka min Bella kul att hon tänt till så op spåret nu.

//Eva


ANNONS
Av Eva - 23 oktober 2011 14:33

Idag åkte vi till Östervåla för lite rapportträning. Det var Lena/Lisa och Banjo, Helena/Mats och Isidor och så vi med Bella.

Grundsträcka ca 500m två förlängningar om ca 200m.

Bella fick gå först första skicket. Hon springer återigen ut ca 100m och funderar och beslutar sig för att vända tillbaks till mig. Men det satte jag stopp för med ett Nej och handtecken och kommandot Husse! Och då vände hon och sprang ner till husse. Det var en liten chansning från min sida men jag tänkte att hon inte skulle få komma tillbaks till mig en gång till, för hon bildar så lätt kedjor min lilla vovve.


Andra skicket hade vi gjort en 90 graders böj på förlängningen, alltid spännande att se hur hundarna löser sådant.

 Banjo kommer först springer ca 10 m förbi vinkeln tar spåret och kommer rätt. Isidor kommer som andra hund han springer lite längre förbi i vinkeln men inte långt ca 20m tar spåret och kommer rätt han också. Sist så är det Bellas tur hon kommer med en väldig fart på förlängningen springer rakt fram förbi vinkeln ca 40m och tvärvänder tillbaks mot sträckan tar vinkeln och kommer rätt. Duktiga hundar vi har!  

Resten av skicken skötte dom klockrent alla tre.

När vi tränat färdigt så grillade Jimmy korv och bjöd på. Så gott Tack för det Jimmy och tack för bra träning, kamrater:))

//Eva


Av Eva - 18 oktober 2011 21:54

Den 11 fyllde vår förstfödda 27 år!     

 Vart tog dom åren vägen? Nyss var hon ju bebis och tultade runt på gräsmattan och hjälpte pappa byta däck och älskade "läskopeletter"???

I helgen har vi återigen tränat lite rapport. Ca 350 m över åkrarna här hemma för det finns inte så mycket annat att välja på så här i älgjaktstider. Svårigheten låg i att det var helt öppen terräng.

Bella fick gå först, första skicket och att ha pappa på A är inte riktigt bra tycker hon. Hon var laddad och stack iväg men efter 20m så stannade hon, funderade och bestämde sig för att komma tillbaks till mig.

Jag gick fram ca 30 meter och skickade henne igen och då stack hon iväg så bra det lilla hjärtat. Resten av skicken (det blev 5 stycken) gick jätte bra för alla tre hundarna som var med. Lisa/Lena med Kvittra och Jonny/Maria med Blixtra.

Vi måste klura ännumera på vad som kan höja motivationen ytterligare ett snäpp för vår lilla "varg"? Kampa är jattekul köttbullar är jätte gott men det fattas det där som gör att hon glömmer allt annat för att få "den rätta" grejen/maten.

Vi testar vidare tillslut ska vi nog hitta hennes knapp också  

 

Ha det gott alla/EvaAv Eva - 9 oktober 2011 22:31

 
Av Eva - 9 oktober 2011 19:11

  Hon skötte sig över förväntan min lilla loppa. Jills Dunder skötte sig superbra, jätte kul  Lisas Kvittra och Marias Blixtra skötte sig också riktigt bra Grattis till oss alla. Nu är det gjort Bellas protokoll kan ni kolla in här http://hummelns.se/bellamh.html

Av Eva - 3 oktober 2011 15:24

Härligt väder, rara kompisar och duktiga hundar. Det kan inte bli bättre 

Igår tränade vi rapport. Tanken var kort grundsträcka och två lite längre förlängningar. Tomas fick stå kvar på A med sina kryckor denna gång, så jag och Bella travade iväg ut i skogen tillsammans med Dunder/Johan och Blixtra/Jonny.


Grundsträckan var kort som sagt och hundarna fixade första skicket galant. Ingen tvekan från Bellas sida när hon gasade iväg som andra hund ner till Tomas.

Så gjorde vi en förlängning (300m?) med en 90 grades vinkel alldeles innan vi lade C stationen. Det skulle visa sig vara riktigt svårt för våra hundar.

Bella kommer först, hon kommer lite på sidan av sträckan men tar trots det 90 graders vinkeln ganska bra.

Sen kommer Blixtsnabba Dunder i Bellas spår och när det går fort så går det ganska långt innan han kom på att spåret var slut vänder tvärt tillbaks tar vinkeln och kommer ner till C. Sist då kommer Blixtra, också hon Blixtsnabb och springer naturligtvis ännu längre än broder Dunder innan hon kommer på att det inte finns något spår här .... Sen fick hon jobba oj oj oj, fram och tillbaks i stora slag. Efter lite hjälp från matte och husse så fixar det duktiga flickan sträckan och får vila i 5 minuter innan det återigen är dax att springa till A. Dunder springer först vimsar lite lite innan han hittar spåret och så fullt ös ner till matte på A. Sen är det Bellas tur och hon tar vinkeln och riktiga spåret i 50m sen ser vi henne komma i fullfart och kontrollerar vad Dunder och Blixtra gjort på andra sidan stigen, utan att tappa fart vänder hon igen efter kontrollen och springer i full Bella fart ner till Tomas på A. Sen är det Blixtras tur och jag är full av beundran för inte en tveksamhet, hon såg helt slut ut när hon kom i på C efter sitt äventyr, men nu 5 mnuter senare är hon fullt på G igen. Tycka vad man vill om mallar men arbetshundar är dom   

Eftersom c stationen ställde till det så för hundarna belutade vi oss för att bara gå en kort förlängning till D. Det fixade hundarna galant.

Duktiga duktiga hundar:))

Tack träningskamrater för ytterligare en härlig em i skogen:)

/Eva

ps men Tomas måste bli frisk snart så jag slipper gå ut med dessa vältränade Maratonmän. Snacka om att känna sig som den tjocka lilla finskan  

Av Eva - 29 september 2011 11:25

Lia tar sitt nya jobb som servicehund på största allvar. Hon är där Tomas är, hela tiden. När dom linkar iväg ut och går så går hon bakom eller bredvid Tomas, vår lilla tjej som gärna annars tar sig en stickare både hit och dit, men inte nu när husse är skadad. Hjälpa honom plocka upp saker är också hennes uppgift, Gud nåde de andra hundarna om dom försöker. Nåja kryckorna kan väl dom andra få lyfta men det är då allt;)


     Vilken underbar höstdag vi har idag, har förmånen att börja jobba kl 13 denna torsdag och har njutit av det fina vädret. Härligt, vilka fina färger och klar hög luft Skönt!  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se