Senaste inläggen

Av Eva - 20 november 2011 16:06

En dag helt i hundens tecken

Först valpkurs med goa valpar och förare på fm sen rapportträning på em   

Idag fick Dunder och Bella först springa en kort grundsträcka på ca 400m sen en förlängning på 400m. Inför tredje skicket så gick Jill och jag upp och klappade om våra hundar på C stationen, sen skickades hundarna efter oss och jäklar vad det gick. Inför fjärde skicket hade Johan och Tomas gjort ytterligare 400m förlängning. Som hundarna fixade galant.

Så unga och så duktiga!  Ibland är det bara så kul att träna hund.

Tack för att ni var så snälla och väntade på oss Jill och Johan.

//Eva

ANNONS
Av Eva - 19 november 2011 16:51

Idag har vi tränat spår med Milla   Sickan    Lia  Eros     Bella    och Dunder     

Alla 6 hundarna skötte sig så bra. Sickan gjorde ett kanon upptag sin vana trogen, missar första pinnen men sen så spårar han som en gud Han är så bra i skogen min Sickan. Ockås Bella och Lia gjorde kanon upptag och skötte sig bra på spåret de missade dock några pinnar i var. Jill luktade för lite antagligen;)//Eva

ANNONS
Av Eva - 15 november 2011 17:58

Lyx!   Idag när jag kom hem från arbetet så hade Nathalie lagt var sitt spår åt alla våra hundar!

SIckan fick ett snårigt spår men klarade det galant lyckades dock gena lite så vi missade en pinne men i övrigt skötte han sig kanon min kille. Bella kunde av någon anledning inte fästa på spåret så jag selade av och gick mot slutet med henne och då fick hon tag på spåret en bit och lyckades hitta en pinne men sen var spåret borte igen Konstigt???

Mammut spårade lite fladdrigt första stycket men sen så blev han så där Mammutnoga igen Diktiga killen.

Lia skötte sig alldeles utmärkt på spåret Hon låg på i linan som Andros i forn stora dar;)

Kul att hon gått ur skendräktigheten Nu är hon helt på G igen.

Måste träna lydnad snart men jag tycker det är så trist på kvällarna. När det är mörkt vill jag bara sova :)

//Eva

Av Eva - 13 november 2011 19:07

I går tränade Jill/Johan med Dunder och vi med Bella lite rapport.

Första skicket gick utan problem likaså andra skicket. Bella gick först men jag tyckte att hon var lite otaggad.

Så tredje skicket och hon vägrar springa. Tomas går då fram till gamla B och skickar om henne Då försvinner hon utom synhåll för B stationen men kommer tillbaks igen. Så får Dunder försöka men också han kommer tillbaks. Gör omskick på båda hundarna och då sticker dom iväg till oss på A stationen. Sen när det är dax för sista skicket så sticker Bella iväg först som en liten raket och Dunder dundrar i väg som vanligt:) när det är hans tur. Ordningen återställd.

På den sista förlängningen, ca 300m, så hade hundarna lite förutfattade meningar om var sträckan gick. Båda hundarna var ner på en "gammal" sträcka och kollade lite innan dom sprang rätt väg till D.

När vi kommer hem så är Bella rejält magsjuk, det fullständigt rinner ut henne utan att hon är medveten om det. Har aldrig sett en hund så magsjuk. Stackarn men så duktig ändå. Idag är hon bättre och i morgon ska hon få smaka lite mat.
Så vi hoppas att det bara var tillfälligt (tror att hon varit iväg och käkat lite jaktslaktrester).

   

Idag fick Lia och Sickan var sitt spår om ca 450m och båda skötte sig så bra.


Av Eva - 10 november 2011 18:24

Idag har alla våra hundar + Mammut fått var sitt spår.

Jätte duktiga alla 4.

På fm tränade Bella och jag Linföriget, framförgående, apportering, platsliggning och uppletande. Allt gick bra utom det där förbaskade fria följet, tänk att jag inte får till det Hon vet inte sin position i fotgåendet svajar både framåt och bakåt och i sidled. Hå hå ja ja men något ska vi ju jobba med och det blir bra till slut så det så ;)

//Eva
Av Eva - 6 november 2011 18:54

Idag har jag först haft valpkurs med 11 st små och stora valpar med hjälp av Jill (Tack snälla för det!)

Sen åkte Jill och jag upp till klubben för att spana in de duktiga rapporthundarna på dagens rapportträning.  Strort grattis till Ulf och Silvana med Donna och Peter och ann-sofie med Fanny till uppflyttningen Ni är så bra!


På klubben träffade vi Robin som var sugen på lite spårträning. Sagt och gjort Robin fixade var sitt spår till Milla, Eros, Dunder och Bella. Först var det Eros tur. Han är jätteladdad när han kommer ur bilen tokstollen. Men spårar jättebra och Robin sköter sig så bra med att lugna ner honom vid pauserna som blir vi apporterna. Milla spårade med en väldig fart så bra, men oj vad jag skulle vilja kunna springa så lätt som Robin rör sig i skogen Jag fick vackert gena både här och där för att ens vara i närheten av dom. ´Robin låter Milla bestämma helt hur hon vill ha det i spåret också bestämma takten.

Sen var det Dunders tur att spåra ute på leråkern utanför oss. Det är inte helt lätt men Dunder fixar det bra ändå.

Sen var det lilla Bellas tur och då hade det blivit alldeles mörkt ute. Nu var det ingenting som störde Bella på något vis. Hon gjorde ett bra upptag, spårade på jätte bra och tar första apporten, första vinkeln så tuffar hon bara på rakt fram men upptäcker att hon gått för långt har svårt att slå tillräckligt långt bakåt för att få tag i vinkeln men tillsut så fixar hon det och tuffar på, andra apporten helt ok, nästa vinkel tar hon lite bättre , nästa apport lyfter hon men släpper direkt och fortsätter att spåra Jag uppfattade inte att det var en apport för  mörkret men Robin plockade upp den åt oss. Också sista apporten markerar hon bara och vill fortsätta men då stoppar jag henne och får henne att ge apporten till mig och så leker vi mycket som avslutnign. Mer spårträning behövs men oj vad hon har utvecklats i sitt spårarbete Min bästaste Bella.

//Eva

Av Eva - 5 november 2011 23:43

Vilken okomplicerad liten hund hon är vår Bella  Så lättsam och snäll mot allt och alla. Ja jag vet att högmod går före fall men... Just nu är hon, och har varit sen vi fick henne, den mest lättsamma hund vi haft.

Hon mognar mer och mer och tuffar till sig också, ska nog med lite tur gå att göra en tävlingshund av henne också.


Idag har vi tränat rapport med Jill/Johan och Dunder, Maria/Fia och Blixtra och vi med Bella. Grundsträckan var ca 500 med två trixiga förlängningar, första 400 m, andra 300m.

Till vår stora glädje så sprang Bella först tredje skicket, hon gör ett kort stopp vid 30m där hon vänt några gånger, men fortsätter på en gång och så full fart ner till mig på A Tjohoo! Fjärde skicket så chansar jag och får skicka henne först igen och då viker hon upp öronen vid den magiska gränsen på 30 m men fortsätter framåt och återupptar det höga tempot som hon startade i. Hurra ! Nu får vi hoppas att det inte var en engångshändelse. För visst är det skillnad när hon går efter Dunder ett skick, då tror jag nästan att hon skulle kunna springa i fatt honom, som hon tar i :))

Nu måste vi få till träningar med skyttar. Ska bli så spännande att se om hon klarar en sån störning alldeles ensam ute i stora skogen min lilla Bella  


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se