Senaste inläggen

Av Eva - 2 april 2012 13:53

En till generalrepetion har vi hunnit med.

Lia Bella Mammut och Dunder har spårat gjort uppletande och budföring (Bella och Mammut).

Bella spårade kanon ute på ett hygge, gjorde kanon budföing och uppletande. Och ja jag vet högmod går före fall men jag reserverar mig med att allt kan ju gå åt pipsvängen när tävlingsnerverna sätter in. Ska bli spännande att se hur Bella klarar tävlingssituationen.

Lite kort på våra hundar och så Dunder:)

     
Bella                                Sickan                               Mammut                         Lia börjar få grå nos  

     
Ruben har lagt sig att sova  Dunder poserar;)
med Rubens självklara rätt
i knät förstås:)                    


ANNONS
Av Eva - 31 mars 2012 18:11

Vilket varierande väder från snöstorm i morse till strålande sol nu på kvällen. Ja är det vår så är det...

Vi åkte ut och spårade med våra hundar på em Jill och Dunder hakade på. 

Alla hundar skötte sina spår alldeles utmärkt igen. Kul att spåra i snö för då ser man hur duktiga hundaran verkligen är. Jag lät Bella jobba på lång lina idag, eftersom det blir så, när vi ska tälva, nästa helg och det fungerade bra.

Hon tog upp alla apporter och kom med dom till mig.

I Onsdags var vi till klubben och skulle köra budföring på främmande personer men har dom inge godis vill min Bella inte springa till dom. Det är liksom inte värt det då. Tänk att man alltid gör nya misstag med varje ny hund man har. Alla mina andra hundar, även de reserverade, har låtit sig luras att tro att alla mottagare har gott godis. Men inte Bella! -Visar du inte godis innan jag går ifrån dig så kan du ju stå där om det roar dig, tycks hon tänka. Hå hå jaja alltid lär man sig något nytt. Nu har vi kört 4 budföringar utan godis hos mottagaren förrän efter första skicket, och det har väl gått så där. Inte särskilt kul tycker Bella men säger matte Marsch så lär man väl lunka iväg då. När hon väl kommit fram och det visar sig att mottagaren har godis ja då är det helt ok. Lilla tervetott  Snälla Jill ställde upp  idag i skogen och stod mottagare för två budföringar. Så nu lägger vi ner specialen fram till tävlingen.

Lilla Ruben är skadad, först gick en klo sönder. Sen fick han sig en smäll på ena frambenet när vi var ute i skogen och hundarna  toksprang mellan Tomas och mig. Så nu är han svullen och saknar en klo, men du ska inte tro att han haltar för det, tokstollen  

   

Jill Ruben och Tomas. Här sticker Jill och Dunder iväg på sitt spår Tjohoo vad det går:)) 

       


ANNONS
Av Eva - 26 mars 2012 20:14

Med goa vänner och träningskamrater i skogen. Strålande sol och rapportträning:)

Bella skötte sig så bra i lördags, det gjorde alla hundarna efter sina förutsättningar. Men min Bella hon är i mina ögon fantastisk  . Ska bli spännande att se vad hon kommer att tycka om skyttar på sträckan? Det börjar bli dax för det nu snart. Vet att hon saktar in när hon ska passera folk, antagligen en sk "lugnande signal" från hennes sida. Hon är ju rätt känslig och signalsäker min lilla donna.

Roligt att få träffa Elvis igen Han har blivit så duktig Emma och Petri kan verkligen förvalta det bästa hos den knäppa lilla slyngeln. Just nu har han stora problem med främmande hundar, dom eller han ska försvinna så är det bara;) Men får han jobba så är det helt ok att dom ... nåja finns någonstans i alla fall.

Här tränar Emma och Elvis på att hålla apporten

     

Enduros Diamant, Strolurs Blixtra och Muletunets Briljante Bella väntar på sin tur att bli skickade till C stationen.
Också Dunder, Allti, Isidor och Kvittra var med och tränade men jag har tvärr inga kort på dem.

Dagen avslutades med en underbart god middag som Robin och Jill med fam fixade till Tack för det!

//Eva
   
  

Av Eva - 18 mars 2012 17:53

   

Jill och Johan med Dunder, Maria och Johnny med Blixtra och VI med Bella körde ett rapportpass.

Första skicket var ett frispår från A-B. På tillbakavägen från B tog Bella sin egen väg?? Någonstans här framme ska dom vara tycktes hon tänka. Men sen så skötte hon de resterande 3 skicken alldelse utmärkt. Också Dunder och Blixtra skötte sig förträffligt.

Snälla Jill lade ett spår åt Ruben, det var svårt fullt med störningar men han tog sig igenom med lite hjälp.
Lia fick spåra här hemma och Sickan fick träna lydnad med Nathalie.

Så nu är alla hundarna nöjda och belåtna.

//Eva

Av Eva - 16 mars 2012 14:01

Rubens och Mammuts svar från SKK kom idag hd A och ed UA på båda

Härligt!!   Det är som sagt alltid lika nervöst att vänta på resultatet från SKK.

   


Av Eva - 12 mars 2012 19:21

Idag har Ruben och Mammut blivit röntgade. Enligt vet såg det bra ut men SKK ska ju säga sitt så vi avvaktar med glädjesjuten ett tag för säkerhetsskull.

I samband med röntgen så blev båda killarna av med sina kulor, så nu är dom ömma trötta och eländiga. Stackars små pojkarna 

 Bröderna är sövda och väntar på sin tur i röntgen och op
   Här ska Ruben röntgas

EN rolig grej var att Ruben utan några som helst tveksamheter gick fram till Per(vet) och fick en godis och bjöd honom på en svansviftning som tack. I helgen var han också kompis med Robert (Edvards husse) inomhus. Det tar sig.....
     
Ruben älskar att gosa i fåtöljen men nu går han med krage i 10 dagar och då blir det för bökigt. Men jag kan ju alltid krypa ner på golvet till min lilla klump  


Av Eva - 10 mars 2012 15:26

Idag har våra hundar äntligen fått spåra och göra uppletande.

Rubens spår var ca 1 km Han spårade super idag, plockade både skogspinnar och vanliga pinnar helt utan problem.

Också Lia och Bella fick glänsa på spåret idag kul.

Ruben, Lia och Sickan fick också göra uppletande och det gick bra, det med 

Milla fick chansen att glänsa på uppledandet 10p

Eros är tokig när han släpps ut ur bilen. Stressar som en tok och biter hejdlöst i kopplet, linan spårselen ja allt som är löst och som går att bita i, vilken stolle. Men när han väl fick fäste på spåret så spårade han så bra lill Killen:)

Dunder skötte sig Dunderbra som vanligt arbetsmaskinen:)Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se