Senaste inläggen

Av Eva - 25 april 2012 21:18

Idag fick Bella sin första platsliggningen med skott. Det gick jättebra. Hon ligger helt lungt med huvudet nere och rör inte ens öronen när skotten går 

Hon sprang också budföring med skott inte heller där var det några problem. Mia hade gott gott godis hon ;)

Hon gjorde en liten huvudvridning mot skytten, som var Tomas, men ingen temposänkning eller tveksamhet alls ;)

Min lilla gråa pärla:)


ANNONS
Av Eva - 22 april 2012 13:17

Vet ni att det ingår sitt upp och sitt i lydnadsklasser? ...;) Det hade jag förträngt....:)

Idag har Bella   och jag haft premiär i lydnadsklass I. Hurra vad vi är bra, idag näst bäst med fin fina 182,5p. Men med några fadeser t ex vid avslut på läggande så kunde inte Bella sitt upp. Vid ställande som hon gör 10 mässigt men när jag kommer tillbaks och kommenderar sitt ja då gör hon världens snyggaste ligg:))

Ja ja petitässer 8 istället för 10 men i överigt så skötte vi oss riktigt bra och det roligaste av allt var att jag tyckte det kändes så bra och Bella var lite glad busig genom hela programmet Tjohoo!

Betygen som följer Plats 9,5 dk (sitt upp;), tandvisning 10, linförighet 8,5 (sackar lite i starterna), läggande 9 dåligt sitt upp, inkallning 10, ställande 8 (lägger sig vid sitt), apportering 10, hopp 9,5 (ngt segt avslut) helhet 9,5.

Tack för det vi kom två;a och fick stå på pallen igen. Det är lite kul:)ANNONS
Av Eva - 16 april 2012 17:53

Emma och Robin  hade fixat ett träningsläger för oss Rapp Rapportare. Vi var 7 st +, hundar med tillhörande förare från olika delar av mitten Sverige som träffades för att träna rapport. (det vi har gemensamt är rapportkurserna hos oss E&T)

Denna gång var vi i Garpenberg på Garpgårdens "vandrarhem", kan jag rekomendera. Små lägenheter med våningssängar och hundar får man ha på rummet , en förutsättning för att det här gänget ska hyra:)

 

Fredgaskvällen träffades vi och åt middag kl 20:00. Då planerade vi lördagens aktiviteter åt och drack gott.

Lördag fm körde vi ett rapportpass med samtliga hundar ca 300m grundsträcka med två förlängningar och störning iform av människa på sträckan innan D stationen. Bella stannade till och kikade lite på den där mystiska människan som står där ute i skogen men Tomas ropade till och hon fortsatte ut till D stationen utan problem.
All hundararna och förarna skötte sig mycket bra.

På em var det avfärd till Avesta för lite shopping för vissa och avslappning för andra.

Kvällen ängnades åt lydnadsträning och avslutades med underbart god mat som Ulf och Silvana fixat åt oss Tack 
Tyvärr så har jag inga kort från lördagens träning. Dom har försvunnit hur nu det har gått till????


Söndagen startade kl 7:30 med att Uffe och Donna visade oss hur ett IPOspår ska gå till. Tack för den uppvisningen  

Efter frukosten delade vi upp oss i två olika gruppen för rapportträning. Dom som ville köra långt och dom som ville köra kort.

Ulf och Silvana med Donna, Jill och Johan med Dunder och vi med Bella tänkte köra en fulllång grundsträcka och en förlängning. Nu blev det inte en fullång sträcka utan ca 800m(?) för det var så svår terräng. Vi körde 3 skick istället.

Vi passade också på att skjuta för hundarna på ingången till A stationen. Ut till C så turades hussarna om att stå bredvid sträckan som störning.

Våra hundar skötte sig så bra, ingen av dom reagerade det minsta på skotten. Pang, där är matte och fullt ös in på A stationen. Den främmande personen undersöktes lite hastigt av hundarna men sen så var det full fart in till hussarna på C.

     

Bella, Dunder och Donna väntar på sin tur att springa i skogen.

Det andra gängets hundar hade också varit jätte duktiga på sin rapportträning.

Sen bjöd Robin och Emma på grillade fiskknyten ute i skogen Å så gott! Tack snälla ni!  

     

Som avslutning på den perfekta träningshelgen trändes det lite uppletande.

     
Uppletande publik då Emma och Ella har uppvisning

Tack och bock alla som var med det gör vi om!

Måste erkänna att jag blev lite förälskad på lägret.

För vem kan motstå:

   
Lilla Akka 14v     
(Ulfs lilla nya stjärna)Av Eva - 12 april 2012 22:32

Tjohoo sms från Robin:  

Hummelns Elvan Eros hd A och ed 0

Grattis till Robin och till oss :)

Av Eva - 9 april 2012 16:20

I går startade  Bella och jag i appellklass spår i Skultuna.

Med och tävlade var också Emma med Dia och Jill med Dunder.

8 hundar kom till start (Jill och Dunder som egentligen var sista reserv och kommit för att titta hade tur att en deltagare inte dök upp, så då fick dom chansen).

Spåret gick bra för alla oss Tierpare, men lite små missar gjorde att vi bara fick med oss 2 pinnar var.

 Dia gjorde ett jättefint spårarbete betyg 8. Jag var också nöjd med Bellas, trots att hon stannade och nosade på ett kadaver som låg mitt i spåret, just där misstänker jag att vi missade den tredje pinnen betyg 7,5.

 Dunders spår såg jag inte men dom missade också en pinne, i övrigt jätte bra, betyg 8. En rottis fixade spåret med 3 pinnar med sig hem. De andra 4 ekipagen bröt spåret.

Sen var det dax för platsliggning med 4 hundar. Tyvärr gick rottisen upp men våra hundar låg så snällt kvar Duktiga vovvar 

Alla hundar sprang budföringen. Jag hade varit lite orolig för att Bella inte skulle vilja springa men tjohoo vad det gick Kul!  

 Sen var det då dax för lydnaden. Och ja jag är nöjd. Hon gjorde det hon kunde kan man nog säga. Våra små missar får jag skylla på mig själv. Jag är glad att Tomas filmade, för fria följet kändes mycket sämre än det var betyg 8-9, Med framförgåendet hade jag gjort en stor miss i träningen, nämligen inte lärt Bella att momentet avslutas med att man ska gå fot med matte. Hon gjorde som vi alltid gjort på träning, nämligen ett fint stående medan matte går förbi och sen ska hon kalla in mig, trodde Bella. Vilket innebar att jag fick dra henne lite, med mig från ställandet. Hå hå ja ja man lär så länge man lever :)) Tur är väl det:)

Läggandet bommade vi för jag tog i för mycket med rösten (inte första gången jag gör den missen ;) Inkallningen gick bra lite sakta, Apporteringen gk, trav in, annars bra. Hoppet bra. Resultatet belv vinst och uppflyttning med 259p

Emma kom tvåa och Jill 3:a och alla tre belv vi uppflyttade. Heja Tierp!  

Måste passa på att skicka en  till Jill som tack för all bra träningshjälp! 

 

Ruben fick vara med för lite mijöträning och så bra han skötte sig vår lilla stora Skoobi Doo. Duktig duktig kille i går vi tar en dag i taget och tammetusan om summan av kardemunnan inte ändå är att det går framåt, sakta men säkert.

Han är en så underbar glad och go kille, totalt orädd för allt annat så nog ska vi få honom att tänka annorlunda när det gäller folk också.  


Av Eva - 6 april 2012 22:21

Idag hade vi finfrämmande av underbara lilla Hummelns Esmeralda med famil. En riktig liten raket i rapportskogen, lite stationsträning behövs men det kommer. Också duktiga Dunder och Bella fick springa.

Sen kom Robin med Eros, och Natta med Mammut och hälsade på lite så idag har jag fått träffa fyra Hummelhundar   :)

  
Esmeralda                       Bella                                Dunder

          

Esmeralda             Eros                          Minst och störst Emmet och Esmeralda    

Av Eva - 5 april 2012 10:54

 

Av Eva - 3 april 2012 21:21

I går åkte vi till klubben för lite lydnadsträning.

Jag körde igenom appellprogrammet (utan kommendering denna gång) med massor av belönig för bra arbete.

Det börjar kännas som att det sitter någotsånär i alla fall Det inger hopp...

Körde också två budföringar och en platsliggning som gick kanon bra.

Sen passade vi på att träna lite i närheten och mellan människor som störning och hon påverkades inte ett dugg av dom. Vad hon däremot inte klarar, är hundar som står och vrålskäller då skickar hon en massa lugnande sinaler genom att röra sig lite hukande och gå sakta sakta. Ja sån en hon min bästaste bästa Briljante Bella  .

Robin och Eros var också med och tränade och dom är klara för appellen med råge i allafall lydnadsbiten Så duktiga killar båda två 

Tomas tränade Lia och hon kändes överladdad men duktig. Ruben som ska vila sin tass(klo) fick inte följa med utan fick träna lite hemma. Han är nog också klar för en appellstart. Så Robin och Tomas utmanar varandra till tävlingsstart snart. Vi får väl se när det blir dags för småkillarna att visa framtassarna. 

Duktiga är dom i allafall  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se